Bouw Panta Rhei

Bestemmingsplan Nuenen Centrum herziening omgeving De Vank, bouw Panta Rhei

(raadsvergadering 13 februari video verslag LON)


De Panta Rhei is een representatief duurzaam gebouwd appartementencomplex met 14 appartementen, gelijkvloerse woningen in het topsegment. Er is in Nuenen grote behoefte aan dit type appartementen. Hiermee wordt het woningbouwproject in en rond het voormalige gemeenschapshuis de Vank afgerond. 


De plaats waar dit woongebouw gepland is, sluit aan bij de zeven al geplande woongebouwen, van het goedgekeurde bestemmingsplan Luistruik. Deze bouw is inmiddels gestart. 

Wat betreft de omvang en uitstraling van het gebouw is dan ook aansluiting gezocht bij de bouw van de Luistruik. Natuurlijk is het minder leuk voor omwonenden om buren te krijgen, wanneer je die eerst niet had. De door hen gestelde bezwaren ten aanzien van belemmering van daglicht, blijken niet valide. Adviesorgaan van de gemeente de TRK heeft het ontwerp in zijn huidige -bijgestelde - vorm dan ook goedgekeurd.


De Panta Rhei zal met de bestaande en nog te bouwen woningen van de Luistruik op de achtergrond, ons inziens nauwelijks van invloed zijn op het dorpse karakter van het centrum van Nuenen. 

De VVD fractie is voor het ongewijzigd vaststellen van het voorgelegde bestemmingsplan, waarmee de bouw van Panta Rhei – na diverse maanden uitstel - mogelijk wordt.