Hans Bonnier wordt opgevolgd door Toos Solleveld

Nuenens VVD-raadslid Hans Bonnier (82) stopt ermee, partijsecretaris Toos Solleveld (77) volgt hem op

NUENEN - Een kleine stoelendans bij de VVD in Nuenen: gemeenteraadslid Hans Bonnier (82) stopt ermee en maakt plaats voor Toos Solleveld (77), die veel ervaring heeft als secretaris van de politieke partij.

Simon Rood 26-06-24, 17:12 Bron: EDFacebook


Op 4 juli houdt Bonnier het voor gezien, als de gemeenteraad van Nuenen voor de laatste keer bijeenkomt voor het zomerreces. In een brief aan zijn collega’s laat hij weten ‘mede gezien mijn leeftijd’ de raad te verlaten. Hij verkiest dit te doen ‘in stilte en zonder poespas’.


Bonnier zat sinds november 2019 in de VVD-fractie. Destijds volgde hij de inmiddels overleden Gaby Scholder op, die toen overstapte naar de provinciale politiek. Bonnier is oud-voorzitter van de lokale afdeling van de VVD in Nuenen. Verder is hij bekend als voormalig hartspecialist van het Eindhovense Catharina Ziekenhuis en hoogleraar cardiologie.


Zijn opvolger Solleveld is al jaren secretaris van de VVD Nuenen en ondersteunt de driekoppige fractie. Aanvoerder Alex Appel roemt Sollevelds ‘ruime ervaring’ en ‘breed netwerk’. Overigens blijft Bonnier op de achtergrond betrokken bij de Nuenense VVD.