Covid in Nuenen

Covid in Nuenen

zie ook artikel in het ED corona-vooral-in-opmars-in-laarbeek-en-nuenen

Vorige week werden we opgeschrikt, omdat er in een dag bij 7 mensen in ons dorp COVID werd vastgesteld, terwijl daarvoor de laatste tijd geen enkele besmetting was vastgesteld. Het duidelijke bewijs, dat het virus ook in ons dorp niet weg is en ineens de kop weer kan opsteken. Het is daarom goed na te gaan of we de regels nog steeds toepassen.

Allereerst op onze sportclubs. We mogen blij zijn, dat er weer gesport kan worden ondanks de restricties, die hierbij horen. De Gemeente heeft een brief met instructies aan iedere vereniging toegestuurd.
Ook onze lokale horeca moet nagaan of alle spelregels wel worden gevolgd, zoals het invullen van het door het RIVM gezondheidsformulier en het placeren op 1,5 meter afstand. Velen doen het uitstekend, maar er zijn zwakke broeders, zoals we bij een rondgang door het dorp konden vaststellen.
Ook ons gedrag in de supermarkten in ons dorp is zeker voor verbetering vatbaar. We houden geen afstand, nemen niet de juiste looprichting en bij de kassa kan het ook beter. Het zelf schoonmaken van ons wagentje wordt nogal eens vergeten en inkopen doen is geen familie-uitje.

We willen toch met zijn allen niet op ons geweten hebben dat er weer een Lock down komt in ons dorp, waardoor de toch al flink gekrompen economie nog een keer een inzinking krijgt.
Dus we houden ons aan de 1.5 meter regel, wassen regelmatig onze handen en houden thuis geen bijeenkomsten met meer dan 6 personen extra en bij klachten laten we ons testen en gaan 10 dagen in vrijwillige quarantaine. Zo blijven we het virus de baas en kan iedereen, jong en oud, kwetsbaar en gezond in ons mooie dorp blijven functioneren.

Hans Bonnier fractie VVD Nuenen c.a.