LEVE DE DOENERS

VVD doet bij Rode Kruis

Het Oranje fonds organiseerde op 15 en 16 maart weer de landelijke actie Nederland Doet. Een actie die prima past bij het thema van de VVD voor de provinciale verkiezingen 

“Lang leve de doeners”.  Op vrijdagmiddag werd dan ook door de Doeners van het Rode Kruis een tent opgezet op de hoek van het park/parkstraat. Het NHT (NoodHulpTeam) team toonde daar hun activiteiten bij calamiteiten.  De VVD fractie zorgde voor de benodigde personen om als “slachtoffer” op te treden en de demonstratie zo werkelijk mogelijk weer te geven. Ook zetten de VVD leden zich in voor de promotie van het Rode kruis en om vrijwilligers te werven, met name voor de ready2help organisatie.


Ready2Help

Kwetsbare ouderen hulp aanbieden bij een hittegolf, of zandzakken leggen bij een dreigende dijkdoorbraak. Wat je als Ready2Helper doet, is heel divers. Je wordt opgeroepen als er hulp nodig is in jouw buurt. En zo kan het zijn dat je helpt bij de zoektocht naar een vermist persoon.

Dat Ready2Help netwerk, dat bestaat uit ruim 40.000 mensen die oproepbaar zijn, is in het leven geroepen voor situaties precies zoals deze. Kijk eens op:
 https://www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/ready2help/


NHT: Noodhulpteam

Een trein die ontspoort, een aanslag of een vliegtuigongeluk. Je moet er niet aan denken. Maar als het je overkomt, dan staan de vrijwilligers van het Rode Kruis voor je klaar. De Rode Kruis-vrijwilligers die lid zijn van een noodhulpteam komen onmiddellijk in actie bij een ramp, ongeluk of aanslag. Met zwaailicht en sirene gaan ze naar de plek des onheils en helpen daar lichtgewonde slachtoffers. Zo ondersteunen ze de overige hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer.

https://www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/noodhulpteams/