VVD Brabant wil fusie Nuenen met Eindhoven

VVD Brabant wil fusie Eindhoven en Nuenen. Na een half jaar overleg wil de VVD Brabant besluiten nemen. Net als de inwoners vindt de VVD een fusie tussen de gemeenten Nuenen en Eindhoven de beste oplossing.

Zie ook het nieuwsartikel in het Eindhovens Dagblad: nieuwsartikel

De Statenvragen van Martijn van Gruijthuijsen (fracitevoorzitter VVD Brabant en woordvoerder Veerkrachtig Bestuur):


  1. De afgelopen jaren heeft het gemeentebestuur van de gemeente Nuenen c.a. zich diverse keren uitgesproken over de eigen bestuurlijke toekomst. Deze uitspraken waren niet allemaal even consistent. Versterkt dit ‘bochtenwerk’ uw mening dat Nuenen c.a. niet zelfstandig kan blijven?
  2. Wat voor invloed heeft het recent uitgebrachte rapport van Partners + Pröpper over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Nuenen c.a. op uw standpunt als college?
  3. Volgens een, in opdracht van de provincie, uitgevoerd represenatief onderzoek onder de inwoners van Nuenen c.a. wil 61% van de inwoners van deze gemeente fuseren. Bent u van plan om de wens van deze inwoners te honoreren?
  4. In dit representatief onderzoek onder de bevolking, blijkt bovendien dat een meerderheid, net als de raadsfractie van de VVD in Nuenen c.a. en de Statenfractie van de VVD, bij een fusie wil aansluiten bij de gemeente Eindhoven. Is een fusie tussen Nuenen c.a. en de gemeente Eindhoven ook de beste oplossing volgens u?