Alex Appel

Ik ben Alex Appel, 48 jaar oud, geboren en getogen in Alkmaar. In 1989 naar Eindhoven gekomen voor de studie en daar mijn huidige vrouw Rianne leren kennen. Sinds 2010 zijn we woonachtig in De Vroente in Nuenen Zuid, met onze zoon Davy van 11 jaar.


In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer. Vanuit Smartskyl verzorg ik de acquisitie en relatiebeheer voor technische zelfstandigen, met name in de hard- en software ontwikkeling. Daarnaast verzorgt Smartskyl juridische ondersteuning, facturatie en debiteurenbeheer voor ‘haar’ ZZP’ers. Zelf houd ik me graag bezig met techniek; ik repareer alles wat los en vast zit en ontwikkel kleine projectjes met hard- en software. Ik ski, ik zeil, ik probeer hard te lopen en fitness een paar keer per week. 


Waarom de VVD Nuenen?

Hoewel ik altijd politiek geïnteresseerd en altijd al liberaal ben geweest, heb ik er tot 2017 niets mee gedaan. Toen begon de gemeente met veranderingen in onze wijk. Daardoor en door de in 2018 gepresenteerde Structuurvisie Nuenen Zuid ben ik actiever geworden. Het kon toch niet zo zijn dat de gemeente allerlei plannen wilde uitvoeren, die haar eigen bewoners niet wilde?

De VVD heeft mijn interesse en activiteit opgemerkt en gevraagd of ik iets meer wilde doen voor Nuenen en voor de VVD. Die handschoen pak ik graag op; ik ben een doener! 


Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 was ik lijsttrekker en nu raadslid.