Judith Tesser

Geboren en getogen in Nijmegen, getrouwd met Frank en inmiddels ruim 20 jaar met veel plezier wonend in Nuenen.

In het dagelijks leven
Ik ben werkzaam als zelfstandig marketing communicatie regisseur gespecialiseerd in de technologiesector. Ik ben betrokken bij diverse innovatieve projecten in de Brainport regio. Daarnaast heb ik een brede interesse. Sportief: ik ben een competitie golfer bij golfclub De Gulbergen. Creatief: ik schilder, ik ben lid van Atelier Nuenen. Vanuit de Rotary Nuenen zet ik me in voor onze gemeenschap o.a. de organisatie van kunsT met een grote T.


Waarom VVD Nuenen
Mijn interesse in politiek begon met nieuwsgierigheid. Wat gebeurt er nu eigenlijk echt? En wat in de Nuenense politiek in het bijzonder. Het past niet bij mij om te roepen vanaf de zijlijn. Kandidaatstelling voor de VVD was dan ook een logische stap.

Sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 ben ik actief als raadslid. Dat begint met veel luisteren, lezen, actief bijeenkomsten bezoeken en vragen stellen om duidelijk te krijgen wat er nu eigenlijk speelt, met welke consequenties.

Mijn portefeuille tot en met oktober 2019 is de commissie samenleving. Als VVD zijn we altijd kritisch op financien. En terecht. Hoe komt het dat de kosten van de zorg, en met name jeugdzorg stijgen. En kunnen wij - in Nuenen - hier iets aan doen?

Door het vertrek van Gaby Scholder naar de Provinciale Staten, neem ik het fractie voorzitterschap met ingang van 1 november 2019 van haar over. Met Hans Spijkerman en Hans Bonnier vormen we de nieuwe VVD fractie. Samen zetten we ons in voor ons Nuenen c.a.