Gaby Scholder

Gaby Scholder


Getrouwd met René in 1974. Wij hebben twee kinderen, Katia en Coen. Zij zijn getrouwd met Rob en Sandra. Wij hebben 6 kleinkinderen: Valentijn, Floor, Hidde*, Isabo, Teun en Charlotte.

Wij wonen sinds 1976 in Nuenen. 

In 2013 ben ik gestart in de politiek na mijn loopbaan als zelfstandig ondernemer.

Waarom de VVD?

Vanaf dat ik mocht stemmen stem ik op de VVD. De VVD : Volkspartij de partij voor ons samen, Vrijheid van meningsuiting, Democratie zeggenschap voor iedereen, voor jong en oud.

Een partij waar je je kunt ontplooien!


VVD Nuenen

In 2014 bij de gemeenteraadsverkiezingen kwam ik na ledenraadpleging op een verkiesbare plek 2 op de kieslijst voor Nuenen c.a.

Daarna ging het allemaal heel snel: raadslid, fractievoorzitter, lijsttrekker in 2018, van fractievoorzitter voor de VVD Nuenen naar de Brabantse Statenverkiezingen op plek 12.


VVD Brabant

Bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 ben ik gekozen tot Statenlid voor de VVD Brabant. Sinds 14 juni 2019 ben ik geĂ¯nstalleerd in de Staten. 26 september jl. nam ik afscheid van de gemeenteraad als raadslid/fractievoorzitter voor de VVD Nuenen.

Nu ben ik woordvoerder in de Staten voor de mooie portefeuille: Samenleving, Cultuur, Sport en (Wereld-) Erfgoed.


Mijn ambities voor de komende jaren?

De komende jaren wil ik mij inzetten voor een veilige samenleving voor jong en oud.

Hier hoort genieten van Brabants pracht en praal bij.

Door in te zetten op sport en cultuur zorgen we niet alleen voor een gezonde samenleving, maar ook voor een energieke en uitdagende samenleving, waar je nooit stil hoeft te zitten.

Dit alles ook voor mijn mooie dorp Nuenen!