Henk Koot

Henk is geboren en getogen in Rotterdam. Na zijn studie geneeskunde in Leiden is hij opgeleid tot orthopedisch chirurg in Nijmegen. Aldaar leerde hij zijn vrouw Leonoor kennen. Samen kregen zij drie kinderen.

In 1994 vestigde Henk zich als orthopedisch chirurg in het toenmalige Diaconessenhuis Eindhoven. Enkele fusies verder eindigde hij zijn carrière op 1 juli 2024.


Waarom VVD-Nuenen?

Henk: “Na mijn actieve carrière als medisch specialist wilde ik ook na mijn pensioen een zinvolle besteding van mijn dagelijkse leven hebben. Wat leent zich dan beter dan de (plaatselijke) politiek? Reeds als medisch specialist was ik bestuurlijk actief: onder andere was ik voorzitter van de koninklijke Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV) en voorzitter van de medische staf van het Máxima Medisch Centrum.

Ik hoop als voorzitter van de VVD-Nuenen en als zodanig ook bestuurslid van VVD-Brainport bij te kunnen dragen aan het welvaren van onze gemeente en al haar inwoners. Uitgaand natuurlijk van het liberale gedachtengoed: ieder mens moet vrij zijn om zich te ontwikkelen in een land waar vrijheid en democratie alle kansen biedt”.