Peter van Leeuwen

Ik ben Peter van Leeuwen, geboren in Eindhoven en sinds 1984 woonachtig in Nuenen samen met mijn vrouw Paola en mijn twee zonen, Joey en Nick.


Na een carrière  van ruim 42 jaar bij KPN ben ik afgelopen jaar gestopt met werken. Bij KPN was ik ondernemer binnen de onderneming en o.a. verantwoordelijk voor het creëren van innovaties op diverse technologische gebieden. Zoals blockchain, quantum technologie, mobiel betalen en payment services. Ik heb hierbij KPN mogen vertegenwoordigen in diverse internationale organisaties en heb daardoor veel landen bezocht en leuke relaties overgehouden in diverse landen. 

Ik heb mijn werk ingeruild voor een jongensdroom en ben nu actief als vrijwilliger bij het oertijdmuseum in Boxtel waar ik fossielen van dinosaurussen prepareer .


 In Nuenen ben ik al 12 jaar politiek actief. Gestart als burgerlid bij W70 waarna ik 8 jaar in de gemeenteraad heb gezeten waarvan 4 jaar als fractievoorzitter. Omdat ik niet meer achter de keuzes van deze partij kan staan heb ik besloten deze te verlaten.  Echter de politiek bleef kriebelen en daarom heb ik de stap gezet om mij aan te sluiten bij de VVD in Nuenen. Een partij waar ik mij thuis voel en die qua programma en visie goed aansluit bij mijn ideeën over de inrichting en toekomst van Nuenen.